JAHODOVÁ MARMELÁDA S MANDLEMI

XBAZAR.eu  : KUCHTIK / RECEPTY / ZAVAŘOVÁNÍ OVOCE / ZAVAŘOVANÍ POVIDLA DŽEM / 




INGREDIENCE: 2 kg zralých jahod, 2 kg želírovacího cukru, 200 g mandlových plátků, 5 g kyseliny citrónové. POSTUP PŘÍPRAVY: Jahody omyjeme a necháme úplně uschnout. Plody zbavíme stopek a rozpůlíme. Z želírovacího cukru odejmeme 2 lžíce. Ostatní cukr promícháme s ovocem a necháme přes noc proležet. Proleželou směs dáme do vysokého hrnce a na mírném ohni přivedeme pomalu do varu. Mezitím osmahneme v suché pánvi mandlové plátky dozlatova. Dvě lžíce želírovacího cukru promícháme s kyselinou citrónovou a přimícháme přímo do vařících jahod. Zavařeninu necháme asi 2 minuty vřít, dokud z ní není hodně hustá, želatinová, ale tekoucí hmota. Hrnec odstavíme z plotny a zamícháme do marmelády osmahnuté mandlové plátky. Vyzkoušíme, zda hmota skutečně zželírovala. Sklenice naplníme marmeládou a zavřeme. Během chladnutí naplněné sklenice několikrát otočíme, aby se mandle v marmeládě rovnoměrně rozmístily.

JAHODOVÁ MARMELÁDA S MANDLEMI JAHODOVÁ MARMELÁDA S MANDLEMI



QR (http://qrcod.cz) -  - www.xkuchtik.cz Akvarijní náplň - filtrační AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů !
AkvaBIO substrát Matrix do filtračních košů
 


Průměr:  2,99 | Hodnotilo: 1456 x
1  |   2  |   3  |   4  |   5  |

 

 

 

Kategorie na xkuchtik.cz